Luomu pikkukinkku, luuton, pakaste
Tuotekuvaus
Tamminen Luomu pikkukinkku luuton leikataan ja viimeistellään käsityönä 100 % suomalaisesta eettisesti tuotetusta luomuporsaanlihasta. Luuton, valmiiksi verkotettu pikkukinkku sisältää päälliosassa nahkaa sekä luontaista silavaa. Tämä käsityönä valmistettu herkullinen luomupikkukinkku kruunaa takuulla joulunajan juhlapöydän. Huomioithan, että tuotteen tiedoissa on ilmoitettu tuotteelle ominainen keskipaino ja että yksittäisissä tuotteissa esiintyy luontaisia painovaihteluita.
Ainesosat
Suomalainen luomuporsaanliha
(87 %), vesi, suola.
Pakaste, ei saa jäädyttää uudelleen sulatuksen jälkeen. Fosfaatiton. Lisäaineeton. Luuton.
Ajantasaiset tuotetiedot löytyvät aina tuotteen myyntipakkauksesta.
Ravintoarvot
Energia 626 kJ, (150 kcal), rasva 9,4 g, josta tyydyttynyttä 4,0 g, proteiini 16 g, suola 1,4 g
Voimakassuolainen
Valmistusohje
Pakastettu kinkku sulatetaan hitaasti omassa pakkauksessaan enintään + 6 asteisessa jääkaapissa ennen sen kypsentämistä. Suosittelemme käyttämään lihalämpömittaria, jonka mittausalue on 0-110 astetta, kinkun esivalmistelun ja kypsennyksen yhteydessä. Nosta kinkun sisälämpötilaa huoneenlämmössä ennen sen kypsentämistä noin 10-asteeseen. Pyyhi kinkun pinta talouspaperilla kauttaaltaan kuivaksi. Työnnä lihalämpömittari kinkun paksuimpaan kohtaan niin, ettei mittarin kärki osu luuhun. Aseta kinkku paistopussissa nahkapuoli ylöspäin uuniritilälle. Laita ritilän alle korkeareunainen paistopelti, johon on lisätty hieman vettä. Paista kinkkua noin puoli tuntia 200-asteessa. Laske uunin lämpötila 110-asteeseen (kiertoilmauunissa 80-astetta) ja jatka paistamista, kunnes kinkun sisälämpötila on vähintään 75-astetta, jolloin kinkku on kypsä. Kinkun päällä oleva verkko on helpointa poistaa, kun kinkku on hieman jäähtynyt. Poista myös nahka ja haluamasi määrä silavaa. Kuorruta kinkku sivelemällä sen pintaan sinappia ja sirottelemalla korppujauhoja. Kypsennä kuorrutettua kinkkua uunissa 225-asteessa noin 10-15 minuuttia, kunnes kuorrutus on saanut kauniin värin. Huomioi, että tuotteen koko, kypsennyslämpötila sekä erilaiset valmistusmenetelmät ja laitteet vaikuttavat tuotteen kypsennysaikoihin.
Tutustu kattaviin kinkun valmistusvinkkeihin sivun alaosan resptiohjauslinkistä.