Luomu Karitsan juhlapaisti, maustettu
Tuotekuvaus
Tamminen Luomu karitsan juhlapaisti leikataan ja viimeistellään käsityönä eettisesti tuotetusta 100 % suomalaisesta luomukaritsanlihasta. Kookas valmiiksi maustettu luomukaritsan juhlapaisti soveltuu käytettäväksi pääruoaksi lisukkeiden kera.
Ainesosat
Suomalainen luomukaritsanliha (85 %), vesi, suola, luomumausteet (mm. korianteri, valkosipuli, persilja, mustapippuri, rosmariini, timjami, kurkuma), luomuruokosokeri, luomuhiivauute, luomuriisijauho, luomuauringonkukkaöljy.
Luullinen.
Ajantasaiset tuotetiedot löytyvät aina tuotteen myyntipakkauksesta.
Ravintoarvot
Energia 527 kJ, (127 kcal), rasva 6,5 g, josta tyydyttynyttä 3,2 g, hiilihydraatit 0,6 g, josta sokereita 0,5 g, proteiini 16 g, suola 1,2 g
Laktoosia 0g/100g
Valmistusohje
Ota luomukaritsan juhlapaisti huoneenlämpöön noin 2-3 tuntia ennen sen valmistusta ja poista se myyntipakkauksestaan. Sopiva sisälämpötila kypsennykseen on noin + 10 astetta. Suosittelemme käyttämään paistin kypsennyksen yhteydessä paistopussia sekä lihalämpömittaria, jonka mittausalue on 0-110 astetta. Lihalämpömittarin toimivuus tarkistetaan asettamalla se kuumaan veteen esimerkiksi vesilasiin. Mittari toimii, jos lämpötila nousee. Aseta lihalämpömittari paistin paksuimpaan kohtaan siten, ettei mittarin kärki osu luuhun. Paistopussia käytettäessä, pussi suojaa uunia kypsennyksen yhteydessä syntyviltä roiskeilta ja kerää paistista kypsennyksen aikana luontaisesti irtoavan maukkaan paistiliemen. Mikäli et käytä paistopussia, huolehdithan paistin kypsennyksestä riittävän isossa uuninkestävässä astiassa, joka kerää paistista luontaisesti kypsennyksen aikana poistuvia nesteitä. Kuumenna uuni 200-asteiseksi ja kypsennä paistia 15 minuuttia. Laske tämän jälkeen uunin lämpö 150-asteeseen ja jatka paistin kypsentämistä. Kypsennä paistia, kunnes lihalämpömittari näyttää sisälämpötilaksi toivottua kypsyyttä. Liha on sisäosiltaan hieman punertavaa 65-70 astetta. Täysin kypsä paisti n. 75 astetta. Ota paisti uunista ja anna vetäytyä noin 20 minuuttia ennen tarjoilua. Huomioi, että lihan sisälämpötila nousee vetäytymisen aikana muutamalla asteella.
Huomioithan, että tuotteen koko, kypsennyslämpötila sekä erilaiset valmistusmenetelmät ja laitteiden tehokkuudet vaikuttavat tuotteen kypsennysaikoihin.