Tapaskranssi ilmakuivatuista erikoisleikkeleistä

Valmistusaika

Max 30 min

Hlömäärä

3-4 hlöä

Tuoteryhmä

Lihavalmisteet

Ainesosat

1 pkt Tamminen Ilmakuivattu
prosciutto 80 g
1 pkt Tamminen Ilmakuivattu
salami 100 g

5 kpl nektariineja
150 g retiisiä
100 g vihreitä kivettömiä oliiveja
100 g säilöttyjä valkosipulinkynsiä
1 rkl kuumakestoista oliiviöljyä
2 kpl salottisipulia
50 g lehtikaalia
Suolaa myllystä
Pieniä punamangoldin lehtiä koristeluun

Valmistusohje

  1. Huuhtele nektariinit ja retiisit sekä lehtikaalin ja punamangoldin lehdet juoksevan veden alla ja taputtele ne kuivaksi talouspaperilla.
  2. Viipaloi nektariinit ja retiisit viipaleiksi.
  3. Valuta oliivit ja valkosipulinkynnet lävikössä.
  4. Kuori ja viipaloi salottisipulit. Revi lehtikaalin lehdet lastuiksi.
  5. Asettele sipuliviipaleet ja lehtikaalilastut uuninpellille leivinpaperin päälle ja pirskottele niiden pintaan oliiviöljyä ja suolaa myllystä.
  6. Paahda sipuliviipaleita ja lehtikaalilastuja 180 asteisessa uunissa noin 8- 10 minuutin ajan.
  7. Asettele prosciutto- ja salamiviipaleet esimerkiksi kranssin muotoon pyöreään tarjoiluastiaan.
  8. Asettele muuta ainekset erikoisleikkeleiden joukkoon tarjoiluastiaan ja viimeistele annos pienillä punamangoldin lehdillä.

Voit tarjoilla tapaskranssin kanssa esimerkiksi maalaisleipäviipaleita tai suolakeksejä.